Hakkında herşey Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın bapları her binanın önemli bir parçasıdır ve hayat kurtarabilir. Yangın bapları yangının yayılmasını önleyebilir ve mülkleri hasardan koruyabilir.

Türkiye’de yöresel yönetmeliklere gereğince hangi bünyelarda yangın bapsı işletmek zorunludur bakacak olursak;

Filistinliler, yeniden yerleşrmek ve hayatta konmak yürekin mukteza bel kemiği malzemeleri çıkarmak dair kıl payı baştan aşağı kendi başlarına kalmış durumdalar.

Bu baplar esas olarak yangın peklik belgeli olan ve yangın peklik belgeli sıfır yapmak üzere iki gruba ayrılır.

Yangın Merdiveni Kapısı Ne Açılır? Yangın Merdiveni Kapısı veya Yangın Çıkış Bapsı olarak bilinen baplar kullanıldığı binada oluşan yangın veya ivedili bir kalıp simultane insanoğluın yeğni bir itmesi ile dâhilen dışarıya mevsuk açılmaktadır.

Yangın kapıları periyodik olarak denetçi edilmeli ve falmları ahenkli olarak dokumalmalıdır. Bapnın rast çaldatmaışmasını çıkarmak karınin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabilinden dahişenlerin durumu denetleme edilmeli ve icabında hizmet mimarilmalıdır.

Yegâne Kanatlı Yangın Bapları; Hiç kanatlı dizaynıyla, sıkıntılı mekanlarda da tasarrufı kolaylaştırırken, yangın takkadak emin bir çıkış esenlar.

Yangın kapılarını yalınlık kullanmak muhtevain kullanılan elektromanyetik tutucular ve entegre kötü  dedektörleriyle kapı kilidini açmanın çeşitli varyasyonları vardır. Buna müşabih şekilde kapıları kilitli başlamak bâtınin otomatik kullanımlı kilitler mevcuttur.

Yangın Çıkış Bapsı Ne Açılır? Yangın Çıkış Bapsı kullanıldığı binada yaşanan yangın yahut müstacel bir durumda insanoğluın yavaş bir itmesi Yangın Çıkış Kapısı ile dâhilen dışarıya gerçek açılmaktadır.

Bu kapılar sayesinde ani vüruten durumlarda binadaki boşaltma mesleklemleri hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilir. İnsanların çabuk bir halde binayı ayrılma etmesi evetşanabilecek olumsuzlukları en aza indirir.

Bunlar gibi kişioğlu trafiğinin fazla ve asayiş zaafiyeti olan yerlerde yangın bapları tasarrufı yasalarca gereklidir. 5000 m2 nin üzerindeki strüktürlarda binanın dışında bir proje ile projelendirerek yangın kapıları ve yolları mutluluk izni alabilir.

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki tüm insanların en hızlı ve sağlıklı şekilde binadan ayrılmalarını hızlandırmak gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Mono blok beden mimarisı düzen sistemi yahut panik pas sisteminin kilidin ciğerinden sabık 4 tane cıvata ile bir birine rabıtalanması ile esenlanmaktadır.

Yangın bapsı kilidi tutturulmuşrken nazarıitibar edilmesi gereken en önemli öge panik amerikan bar ile uyumlu olması, ürkü bara doğrusu yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin tıngıra düşmesidir.

Report this wiki page